[Cum a fost] Conferința națională de drept civil. Familia. Dinamică și redimensionare. Ediția a II-a

Vineri, 27 septembrie 2019, Editura Universul Juridic, în parteneriat cu Facultatea de Drept, Universitatea din București au organizat Conferința națională de drept civil. Familia. Dinamică și redimensionare, ediția a II-a.

Conferința a avut loc la Facultatea de Drept, Universitatea din București, Amfiteatrul 2, beneficiind de îndrumarea științifică a prof. univ. dr. Călina Jugastru și jud. dr. Ioan Ilieș Neamț.

Conferința a fost inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților, iar  punctele de pregătire profesională au fost acordate după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare INPPA.

Au luat cuvântul (în ordine alfabetică) o serie de lectori cu largă recunoaștere profesională:

– Prof. univ. dr., av. Marieta Avram, Facultatea de Drept,  Universitatea din București – „De la Ana, la Caiafa: Interogații și soluții privind locuința alternantă a minorului” 

– Asist. univ. dr., av. Marius Floare, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – „Repere istorice privind situația juridică a femeii în dreptul privat european”

– Conf. univ. dr., av. Oana Ghiță, Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova – „Opinia copilului și alte probleme de drept, cu privire specială asupra cazului Sorina”

– Conf. univ. dr., jud. Codruța Hageanu, Facultatea de Drept, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – „Din nou despre prestația compensatorie și dreptul la despăgubiri. Trecut și viitor sau între sancțiune și recompensă”

– Conf. univ. dr., av. Lucia Irinescu, Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – „Copilul, un dar sau un drept?”

– Av. Bogdan Ionescu, arbitru pe lângă Camera de Comerț, Industrie și Agricultură din Arad, arbitru pe lângă Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană – „Câteva considerații de ordin practic asupra dispozițiilor articolului 485 din noul Cod civil”

– Lect. univ. dr., av. Diana Ionescu, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – „Renunțarea la urmărirea penală și munca în folosul comunității în cazul minorilor. Un test important pentru justiția penală din România.”

– Lect. univ. dr. Oana Mihăilă, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea – „Parteneriatele înregistrate între realitate și deziderat legislativ și social”

– Conf. univ. dr. Dan Andrei Popescu, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – „Regimul matrimonial din perspectiva „celor din afară”. Repere de drept internațional privat ale opozabilității regimului”

– Jud. dr. Ioan Ilieș Neamț, Tribunalul Maramureș, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – „Executarea silită a dreptului de a avea legături personale cu minorul. Iluzie sau realitate?”

– Conf. univ. dr., av. Lavinia Tec, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara – „Familia prin contract”

 

A existat, de asemenea, și un ”intermezzo” multașteptatevenimentul de lansare a Revistei de Dreptul Familiei nr. 1-2/2019, editată de Universul Juridic, moment care l-a avut ca invitat special pe prof. univ. dr. Ioan Chelaru, care a făcut referiri aplaudate la un subiect sensibil: ”Iubirea în căsătorie și familie și… în afara ei”.

Revista de Dreptul Familiei nr. 1-2/2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Post