Mădălina Dinu

Studii:

 • Facultatea de Filosofie, Universitatea din București (2007);
 • Facultatea de Drept a Universității „Titu Maiorescu” din București (2008), ca sefa de promotie.
 • Cursurile masteratului de Drept civil si drept procesual civil aprofundate în cadrul Facultatii de Drept a Universitatii „Titu Maiorescu”, precum si cursurile postuniversitare de specializare „Reglementari cuprinse in Noul Cod civil si Noul Cod de procedura civila” in cadrul Universitatii din Bucuresti, Facultatea de Drept.
 • Cursurile INPPA in noiembrie 2010
 • Doctor in drept din anul 2013, teza de doctorat fiind sustinuta printr-un proiect interdisciplinar derulat de Academia Romana.
 • În perioada mai 2014 – decembrie 2015 a avut calitatea de postdoctorand in cadrul proiectului POSDRU Modernizarea legislatiei nationale in contextul uniformizarii dreptului la nivel european si implicatiile socio-politice asupra sistemului administrativ, tema proiectului de cercetare fiind Procesul civil. Judecata in prima instanta.

Activitate profesională:

 • Avocat în Baroul Ilfov
 • Conferențiar universitar la Catedra de Drept privat a Facultății de Drept a Universitatii „Titu Maiorescu” din Bucuresti, la disciplina Drept procesual civil
 • Formator la Institutul Notarial Român și la Institutul Național de Pregatire și Perfecționare a Avocaților – formare inițială, la disciplina Drept procesual civil;
 • Din anul 2019 este arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României.

 

Publicatii:

 • Autor unic sau in coautorat, mai multe articole in reviste de specialitate.
 • Printre ultimele carti publicate: Fise de procedura civila pentru admiterea in magistratura si avocatura, opt editii (in coautorat cu Gabriela Raducan), Ed. Hamangiu; Fise OEPA. Organizarea si exercitarea profesiei de avocat (in coautorat cu Claudiu Constantin Dinu), Ed. Hamangiu, patru editii, 2019, 2020, 2021 și 2022; Legislatia profesiei de avocat (ingrijitor de editie), Ed. Hamangiu; Culegere de teste-grila pentru admiterea in magistratura si avocatura cu explicatii ale variantelor de raspuns (in coautorat), Ed. Hamangiu, trei editii, 2020, 2021 si 2022; Teste grila pentru examenele de an, licenta si admitere in profesiile juridice (in coautorat), Ed. Hamangiu, sapte editii (ed. a 7-a, 2022); Drept procesual civil, Ed. Hamangiu, 2020;  coautor la disciplina Drept procesual civil in cadrul lucrarii Enciclopedia Juridica Romana, vol. I, II si III, Ed. Universul Juridic; Culegere de subiecte date la concursuri si examene cu explicatii ale variantelor de raspuns. Procedura civila, doua editii, Ed. Hamangiu, 2018, 2019; Executarea silita in noul Cod de procedura civila (in coautorat cu Roxana Stanciu), Ed. Hamangiu, 2015; Executarea silita in Codul de procedura civila. Comentariu pe articole (in coautorat cu Roxana Stanciu), Ed. Hamangiu, 2017, 2019 (doua editii);  Procesul civil. Judecata in prima instanta, Ed. Hamangiu, 2016; Raspunderea producatorului pentru calitatea produselor alimentare, Ed. Hamangiu, 2016; Teste grile pentru concursuri si examene (in colaborare), opt editii, Ed. Hamangiu; Legislatia asigurarilor si reasigurarilor in Romania – comentarii si explicatii (coautor), Ed. C.H. Beck, 2010; Cadastru si publicitate imobiliara – culegere de practica judiciara (coautor), Ed. C.H. Beck, 2009.

Contact:

madalinaconstantin10@yahoo.com

 

*sursa info: www.hamangiu.ro