Premiile RDF

Ediția a II-a

2023

În data de 10 noiembrie 2023, în cadrul Conferinței [Inter]naționale de Drept Civil. Familia (ed. a VI-a), a avut loc ediția a II-a a Festivității de decernare a Premiilor Revistei de Dreptul Familiei.

Lista premiilor acordate:

1.Premiul „Ion P. Filipescu” – Opera Omnia a revenit doamnei prof. univ. dr. Marieta Avram din cadrul Facultății de Drept a Universității din București. Premiul a fost anunțat de doamna conf. univ. dr. Adina R. Motica iar Laudatio a fost rostit de către doamna conf. univ. dr. Cristina Nicolescu.

2.Premiul „Ioan Albu” a fost acordat domnului lector asociat Bogdan Dumitru Moloman pentru lucrarea „Codul civil. Cartea a II-a. Despre familie. Art. 258-534. Comentarii, explicații și jurisprudență, ed. a II-a, revăzută și adăugită”, publicată în anul 2022 la Editura Universul Juridic din București. Premiul a fost anunțat de doamna conf. univ. dr. Codruța Hageanu iar Laudatio a fost rostit de către doamna prof. univ. dr. Marieta Avram.

3.Premiul „Eugen A. Barasch” a fost acordat domnului jud. dr. Ioan Ilieș Neamț pentru studiul „A fost de bunăvoie și nesilit de nimeni, dar m-am înșelat. Despre divorțul din culpă și culpa din divorț”, publicat (partea I) în Revista de Dreptul Familiei nr.  2/2021 și (partea a II-a) în Revista de Dreptul Familiei nr. 1/2022. Premiul a fost anunțat de doamna conf. univ. dr. Lucia Irinescu iar Laudatio a fost rostit de către doamna conf. univ. dr. Adina R. Motica.

*Pentru detalii privind modalitatea de acordare a premiilor, a se vedea Regulamentul de decernare a premiilor Revistei de Dreptul Familiei

 

 

Ediția I

2021

În data de 23 octombrie 2021, în cadrul Conferinței [inter]naționale de Drept Civil. Familia (ed. a IV-a), a avut loc prima Gală de decernare a Premiilor Revistei de Dreptul Familiei.

Lista premiilor acordate:

1.Premiul „Ion P. Filipescu” – Opera Omnia a revenit Doamnei prof. univ. dr. Emese Florian din cadrul Facultății de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Laudatio a fost rostit de către Doamna conf. univ. dr. Codruța Hageanu.

2.Premiul „Ioan Albu” a fost acordat Doamnei conf. univ. dr. Cristina Nicolescu pentru lucrarea „Dreptul familiei”, publicată în anul 2020 la Editura Solomon din București. Laudatio a fost rostit de către Doamna prof. univ. dr. Emese Florian.

3.Premiul „Eugen A. Barasch” a fost acordat Doamnei conf. univ. dr. Adina R. Motica și Doamnei conf. univ. dr. Lavinia Tec pentru studiul „Familia prin contract”, publicat în nr. 1-2/2019 al Revistei de Dreptul Familiei. Laudatio a fost rostit de către Doamna prof. univ. dr. Marieta Avram.

*Pentru detalii privind modalitatea de acordare a premiilor, a se vedea Regulamentul de decernare a premiilor Revistei de Dreptul Familiei